Koostisosad
Portsjonite arv: 2
- 250 g speltaspagette
- 2 avokaadot
- 1 küüslauguküüs
- 10 kirsstomateid
- 40 g rukolat
- ½ sibulat
- 4 spl oliiviõli
- 200 ml apelsinimahla
- 1 tl agaavisiirupit
- ½ laimi (mahl)
- 200 ml köögiviljapuljongit või pastavett
- 2 spl värsket punet garneeringu jaoks
- soola
- pipart
Töövahendid: suur kaanega pott, köögikombain või kannmikser, lõikelaud, nuga, suur pann
Laske veel suures kaanega potis keskmisel kuni kõrgel kuumusel keema minna. Maitsestage vesi soolaga ja lisage speltaspagetid. Vähendage kuumust keskmise tasemeni ja keetke ligikaudu 8–10 min, kuni spagetid on al dente.
Vahepeal tehke kaste ja valmistage lisandid. Koorige avokaado ja eemaldage kivi. Lõigake avokaado viljaliha väikesteks tükkideks. Lõigake tomatid veeranditeks ja hakkige rukola suurteks ribadeks. Pange tomatid ja rukola serveerimiseks kõrvale. Koorige küüslauguküüs ja hakkige sibul. Tõstke avokaado ümber köögikombaini või kannmikserisse.
Lisage küüslauk, hakitud sibul, oliiviõli, apelsinimahl, agaavisiirup ning laimimahl köögikombaini. Maitsestage soola ja pipraga. Mikserdage suurel kiirusel ligikaudu 30 s, kuni segu on ühtlane ja kreemjas. Lisage köögiviljapuljong või pastakeeduvesi ja mikserdage suurel kiirusel veel 10 s.
Kui pasta on valmis, valage vedelik ära ja tõstke ümber suurde panni. Lisage avokaadokaste ja segage läbi, kuni pasta on korralikult kaetud. Kuumutage pastat väiksel kuumusel ligikaudu 2 min. Maitsestage soola ja pipraga ja jagage taldrikutele.
Enne serveerimist lisage peale tomativeerandid.
Riputage peale värsket punet ja lisage rukola. Serveerige kohe. Head isu!
Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.