Koostisosad
Portsjonite arv: 2
- 2 kanakoiba
- 190 g speltat
- 1⁄2 punasiguripead
- 6 küüslauguküünt
- 60 ml õunaäädikat
- 355 ml vett
- soola
- pipart
- oliiviõli praadimiseks
Töövahendid: lõikelaud, nuga, tangid, pott, lusikas
Maitsestage kana mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Lõigake punasiguri süda välja ja lõigake õhukesteks viiludeks. Koorige küüslauguküüned ja purustage need.
Pange pott keskmisele kuni suurele kuumusele ja nõrutage juurde oliiviõli. Lisage kana kintsutükid, nahaga külg all, ja küpsetage ligikaudu 12 min, kuni nahk on krõbe ja pruunistunud. Pöörake ümber ning küpsetage veel ligikaudu 8 min. Eemaldage potist.
Vajadusel nõristage potti veel kord pisut oliiviõli ning lisage küüslauguküüned. Laske ligikaudu 1 min haududa, seejärel lisage spelta. Maitsestage soola ja pipraga ja laske keeda umbes 5 min või kuni tuleb head lõhna ja spelta on kergelt röstitud. Eemaldage potilt kirme õunaäädikaga, seejärel lisage vett. Laske keema minna.
Kui vesi on keema läinud, lisage sellesse kana ja keetke umbes 20 min või kuni kana koos speltaga on küpsenud ning vedelik peaaegu aurustunud. Asetage spelta ja kana taldrikule ning serveerige punasiguriga. Head isu!
Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.