Koostisosad
Portsjonite arv: 4
- 2 baklažaani
- 400 g porgandeid
- 250 g kikerherneid (konserveeritud, nõrutatud)
- 2 küüslauguküünt
- 2 sidrunit
- 10 g münti
- 50 g jõhvikaid (kuivatatud)
- 30 g kõrvitsaseemneid
- 5 spl tahiinit
- 1 spl maitsestamata jogurtit (3,8%)
- 2 tüümianioksakest
- 2 tl ristiköömnet
- 50 ml vett
- 5 spl oliiviõli
- soola
- pipart
- köögiviljapulgad serveerimiseks
Töövahendid: pliit, lõikelaud, nuga, köögiviljakoorija, kandiline riiv, väike praepann, lusikas, suur kauss, köögikombain
Eelkuumutage ahi 200 °C / 390 °F-ni. Poolitage baklažaanid pikuti, sälgutage viljaliha ristisuunas ja nõrutage peale väike kogus oliiviõli. Küpsetage ligikaudu 30–40 min, kuni baklažaanid on pehmed. Seejärel laske jahtuda.
Porgandisalati jaoks hakkige münt peeneks. Koorige ja riivige porgandid.
Röstige kõrvitsaseemneid, kuni neist tuleb head lõhna.
Segage riivitud porgandid kokku hakitud mündi, röstitud kõrvitsaseemnete, jõhvikate, poole ristiköömne, väikse koguse sidrunimahla ning väikse koguse oliiviõliga. Maitsestage soola ja pipraga ja laske 10–20 min seista.
Hummuse valmistamiseks püreestage kikerherned kooritud küüslaugu, tahiini, oliiviõli, vee, väikse koguse sidrunimahla, ülejäänud ristiköömne ning soola ja pipraga. Tõstke ümber kaussi.
Baklažaanidipi jaoks kraapige pehme baklažaani viljaliha välja ja hakkige peeneks. Tõstke ümber suurde kaussi. Veenduge, et baklažaan saaks enne käsitsemist jahtuda.
Nüüd hakkige peeneks tüümianilehed ja küüslauk. Lisage mõlemad baklažaanipüreele koos väikse koguse tahiini, maitsestamata jogurti ning sidrunimahlaga. Segage, kuni kõik on korralikult segunenud. Maitsestage soola ja pipraga. Nautige suupistelauda värskete köögiviljapulkadega!
Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.