Koostisosad
Portsjonid: 8
- 3 baklažaani
- 1 sibul (valge)
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl rosmariini
- 6 spl basiilikut
- 2 tl punet (kuivatatud)
- 2 tl tüümiani (kuivatatud)
- 1 spl tomatipastat
- 750 g konserveeritud tomateid (kuubikutena)
- 500 g mozzarellat
- 100 g parmesani (riivitud)
- oliiviõli
Töövahendid: lõikelaud, nuga, suur kastrul, praepann, küpsetusplaat, pliit
Tükeldage sibul peeneks ja hakkige küüslauk. Hakkige basiilik ja rosmariin jämedalt. Mõõtke välja vajalik kogus punet ja tüümiani. Viilutage baklažaan pikuti.
Kuumutage suures kastrulis veidi oliiviõli ning pruunistatud sibulat ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 5 - 7 minutit, kuni see on poolläbipaistev. Lisage tomatipasta ja keetke veel 1–2 minutit.
Lisage tomatid kastrulisse ja laske keema.
Lisage tomatikastmesse soola, pipart, pune, tüümiani ja rosmariini. Lasta keeda u. 10–15 minutit.
Kuumutage praepannil keskmisel kuumusel veidi oliiviõli. Pruunistage baklažaani u. 2 - 3 minutit kummaltki poolt. Pange kõrvale.
Lõigake mozzarella umbes nii õhukesteks viiludeks kui baklažaan.
Asetage küpsetusnõusse kaks kihti baklažaani, mozzarella ja tomatikastme kihti.
Kuumutage ahi temperatuurini 180 ° C (350 ° F). Katke roog basiiliku ja parmesaniga. Tõstke ahju ja küpsetage u. 20-25 minutit, kuni see on kuldpruun. Kaunistage värskete basiilikulehtedega ja nautige soojalt!
Pärast seda, kui olete lõpetanud oma momendi #enjoytogether, ei ole vaja määrdunud nõude üle muretseda.
Somat eemaldab ka kõige tõrksama mustuse nagu rasva ja põhjakõrbenud toidu, nii et nõud saavad uuesti hõlpsalt ja laitmatult puhtaks.